SEYİR HALİ

'İstanbul güzel kent ama içinde yaşayanlar mutlu değil'

İngiltere merkezli Yaşam Kalitesi Enstitüsü tarafından her yıl hazırlanan "Mutlu Şehirler Endeksi"nin 2024 yılına ilişkin verileri açıklandı. İstanbul'un listede 197. sırada yer almasını Ali Çağatay, "Türkiye’deki kentlerden İstanbul 197. Sırada yer almış. Dünyanın incisi diyoruz ya… İçinde yaşayanlar mutlu değil, kent güzel ama." diye yorumladı.
Sitede oku
İngiltere merkezli Yaşam Kalitesi Enstitüsü'nün her yıl yaptığı araştırmanın yeni sonuçları açıklandı. Araştırmada, şehirlerde yaşayanlara yaşam kalitesi, çevre, toplu ulaşım ve yerel yönetim gibi konular hakkında sorular sorularak bir sıralama oluşturuldu. Kuzey Avrupa ülkelerindeki şehirler üst sıralarda yer aldı.
Radyo Sputnik’te yayımlanan Seyir Hali programında gazeteci Ali Çağatay, en mutlu şehirler listesini değerlendirdi. Çağatay, “Dünyanın en mutlu şehirleri arasında Türkiye’den de 3 şehir var” dedi ve şöyle devam etti:
“Danimarka’nın Aarhus kenti dünyanın bir numarası. İsviçre’nin Zürih kenti ikinci sırada. Almanya’nın başkenti Berlin üçüncü, İsveç’teki Götenburg dördüncü, Amsterdam beşinci, Helsinki, Bristol, Kopenhag, Cenevre, Münih ve Stockholm onları takip ediyor. Türkiye’deki kentlerden İstanbul 197. Sırada yer almış. Dünyanın incisi diyoruz ya… İçinde yaşayanlar mutlu değil, kent güzel ama. Doha’dan daha kötüyüz, Malezya’nın başkentinden daha kötüyüz. Liverpool bizden daha az mutlu. İzmir ise 222. sırada. Antalya da listenin sondan beşincisi.”
Yorum yaz