Ukrayna krizi

Rus füze kuvvetleri nükleer tatbikat kapsamında elektronik fırlatmalar gerçekleştirdi

Rusya Savunma Bakanlığı, Rus füze kuvvetlerinin stratejik olmayan nükleer kuvvetler tatbikatların ikinci aşaması kapsamında elektronik ortamda füze fırlatmaları gerçekleştirdiğini bildirdi.
Sitede oku
Bakanlığın Telegram kanalından yapılan açıklamaya göre, Rus füze kuvvetlerinin askeri personeli, gizli bir şekilde mevzilere ilerledikten sonra elektronik füze fırlatmalarını tatbik etti.
Açıklamada, “Leningrad Askeri Bölgesi füze birliği personeli, belirlenen mevzi alanına gizli bir şekilde ilerleme konusundaki muharebe eğitim görevlerini tamamlayarak, göreceli düşman hedeflerine elektronik ortamda füze fırlatmaları gerçekleştirdi” ifadelerine yer verildi.
Açıklamaya göre, ayrıca tatbikata katılan Rus donanma güçleri, denize açılarak belirlenen devriye bölgesine ulaştı.
Bakanlık, tatbikata katılan birliklerin daha önce deniz ve kara tabanlı füzelerin donatılması için özel mühimmatı teslim alma görevini icra ettiğini hatırlattı.
Stratejik olmayan nükleer kuvvetlerin tatbikatının ikinci aşaması 11 Haziran’da başlamış olup amacı, Rusya ve Belarus birliklerinin ülkelerin stratejik olmayan nükleer silahlarının muharebe kullanımına hazır olmasını desteklemek, Birlik Devleti’nin egemenliğini ve toprak bütünlüğünü sağlamak olarak açıklandı.
Yorum yaz