MULTİMEDYA

SJ-100 jeti, testler kapsamında ilk uçuşunu gerçekleştirdi

Rus uçak üreticisi Birleşik Uçak Şirketi (OAK), SJ-100 bölgesel jetinin uçuş sertifikasyon testlerine başladığını, uçağın bugün testler kapsamında ilk uçuşunu gerçekleştirdiğini bildirdi.
Sitede oku
OAK Telegram hesabından yapılan açıklamaya göre, şirket bugün Rus kısa mesafe uçağı SJ-100’ün uçuş sertifikasyon testlerine başladı, bu kapsamda jetin ilk uçuşu gerçekleşti.
Açıklamada, “İniş gerçekleşti! SJ-100, uçuş sertifikasyon test programı kapsamında ilk uçuşunu tamamladı” ifadelerine yer verildi.
OAK Sivil Havacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı ve Yakovlev A.Ş. Genel Müdürü Andrey Boginskiy, “Bu uçuş, uçağın ithal ikameli modifikasyonunun sertifikasyonu sırasında yapılan çalışmaların önemli bir bölümünü oluşturan uçuş test programının başlangıcı oldu. Toplam olarak 2025 sonuna kadar yaklaşık 200 uçuş gerçekleştirmemiz gerekiyor, ancak şu anda Komsomolsk-na-Amure’de PD-8 motorlarının kurulumunu bekleyen iki prototipin daha testlere eklenmesiyle yoğunluk kesinlikle artacak. Bu testler önümüzdeki yıllarda SJ-100’ü kullanacak milyonlarca yolcunun güvenliğini garanti etmemizi sağlayacak” açıklamasında bulundu.
OAK nisan sonlarında ithal ikameli Rus SJ-100 jetinin bir prototipinin uçuş sertifikasyon testlerine hazırlanmak için Moskova yakınlarındaki Jukovskiy’de Gromov Havalimanı’na ulaştığını bildirmişti.
Rusya Bakanlar Kurulu tarafından güncellenen havacılık endüstrisinin geliştirilmesine yönelik kapsamlı programa göre, uçağın sertifikasyonunun 2025 yılında tamamlanması planlanıyor. Şirket, bugünkü uçuş sırasında ise yerli yapım yakıt sisteminin test edildiğinin altını çizdi.
Yorum yaz