SEYİR HALİ

'Tarsus Amerikan Koleji, Türkiye’ye değer kazandıran okullardan bir tanesi'

Ali Çağatay, bazı özel okulların yeni yıl ücretlerini değerlendirdi. "Okulların fiyatlarına şu anda mermi yetişmiyor” diyen Çağatay, bu okullar içinde Özel Tarsus Amerikan Koleji'nin önemine ayrıca değindi.
Sitede oku
Ali Çağatay, Radyo Sputnik’te yayımlanan Seyir Hali programında bazı özel okulların önümüzdeki yıla ilişkin ücretlerini değerlendirdi.
Çağatay, “Okulların fiyatlarına şu anda mermi yetişmiyor” dedi ve şöyle devam etti:
“Üsküdar Amerikan Lisesi’nin yeni yıl ücreti tamı tamına 955,500 TL. Notre Dame de Sion Fransız Lisesi, 895,00 TL. İstanbul Saint-Joseph Fransız Lisesi, 920,25 TL. Özel Alman Lisesi 842, 385 TL. Amerikan Koleji ise 975,00 TL. En pahalısı bu."
Tarsus Amerikan Koleji'nin Türkiye'ye kazandırdığı isimler açısından önemine değinen Çağatay, şunları söyledi:

"Ama bir Amerikan Koleji daha var, o kolej ki bence İstanbul’daki Amerikan Koleji’ne beş basar. Özel Tarsus Amerikan Koleji, 721,280 TL. Burası çok müstesna bir okuldur. Tarsus Amerikan Koleji’nden o kadar değerli insanlar mezun olmuştur ki, Türk siyasi, iktisadi hayatına, bankacılık sektörüne çok önemli isimler kazandırmıştır. Mesela Mehmet Emin Karamehmet, Hüsnü Özyeğin, Murat Vargı bunlardan bazılarıdır. Çok kenarda köşede kalmış ama Türkiye’ye değer kazandıran okullardan bir tanesi.”

Yorum yaz