SEYİR HALİ

'Bizden daha iyi ülkeler sıralamasında Gana ile yarışıyoruz'

40 ülkede şehir sokaklarına içi para dolu cüzdan bırakılarak yapılan dürüstlük testinde Türkiye 31. sırada yer aldı. Ali Çağatay, "Bizden daha iyi ülkeler sıralamasında Gana ile yarışıyoruz. Aslında ekonomik olarak da aşağı yukarı oradayız.” dedi.
Sitede oku
40 ülkede şehir sokaklarına içi para dolu cüzdan bırakılarak dürüstlük testi yapıldı. Cüzdanları en çok teslim eden ülke İsviçre olurken, Türkiye yüzde 20 oranla sıralamada 31. oldu.
Ali Çağatay, testin sonucunu Seyir Hali yayınında Radyo Sputnik dinleyicileri için aktardı.
Çağatay şöyle dedi:

“İnsanların önüne bir boş, bir de dolu cüzdan bırakmışlar. Tabii aynı kişilerin önüne değil. Bu cüzdanları acaba hangi millet götürüp sahiplerine veriyor diye bir araştırma. Bu bir ahlak testi. Türk halkı, Anadolu irfanına sahip bizler ne yaparız? Gider cüzdanı iade ederiz değil mi? Etmemişiz. Bizden daha kötü olan 4 ülke var. İsviçreliler neredeyse buldukları bütün cüzdanları götürüp veriyorlar. Norveçliler, Hollandalılar, Danimarkalılar, İsveçliler, Polonyalılar da öyle. Türkiye bu sıralamada Ganalılardan daha iyi durumda. Yani biz Gana’dan daha açgözlüyüz. Bizden daha iyi ülkeler sıralamasında Gana ile yarışıyoruz. Aslında ekonomik olarak da aşağı yukarı oradayız.”

Yorum yaz