OKAN ASLAN İLE GÜN ORTASI

İSMMMO Başkanı Demirel: Temel sorunumuz her geçen gün artan iş yükü

Okan Aslan'la Gün Ortası programına konuk olan İSMMMO Başkanı Erol Demirel, mali müşavirlerin artan iş yükünü anlattı. Demirel, "Temel sorunumuz, her geçen gün artan iş yükü. Bir taraftan da sistem sorun. 2004’ten beri bütün beyannameler elektronik ortamda alınıyor. Kapasite genişledikçe altyapının da ona göre büyümesi gerekiyor" dedi.
Sitede oku
Türkiye genelindeki Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Odaları, meslek mensupları aracılığıyla alınan beyan ve bildirimlerin sayısının her geçen gün artması, içeriklerinin kolaylaşacağı yerde giderek zorlaşması ve sistemlerin çalışmaması nedenleriyle artan iş yükü baskısına tepki gösterdi.
İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (İSMMMO) Başkanı Erol Demirel, Radyo Sputnik’te yayımlanan Gün Ortası programında Okan Aslan’ın konuğu oldu.
Mali müşavirlerin artan iş yükünden bahseden Demirel, şikayetlerini şöyle özetledi:
“İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nın stajyerleriyle beraber 61 bin üyesi var. Türkiye’nin en büyük akademik meslek odası. Türkiye genelinde de 130 bin mali müşavir var. Uzun bir süredir beklentilerimizi ilgili kurumlara iletiyoruz. Temel sorunumuz, her geçen gün artan iş yükü. Bugün ekonomik ve sosyal hayata dair mükelleflerden almayı veya doğrudan temin etmeyi düşündükleri hemen her bilgiyi mali müşavirlerden alıyorlar. Bu da elektronik hizmete dönünce, iş yükü müthiş arttı. Nisan ayında beyan ve bildirimlerin sayısı 61. Dolayısıyla bu iş yükü artarken mükelleflerin bunların bir bölümünden haberleri bile yok. Bir taraftan da sistem sorun. 2004’ten beri bütün beyannameler elektronik ortamda alınıyor. Kapasite genişledikçe altyapının da ona göre büyümesi gerekiyor. Burada da çok sorunlar yaşanıyor.”
Yorum yaz