OKAN ASLAN İLE GÜN ORTASI

Orman Yüksek Mühendisi Sezai Kaya: Orman varlığına nasıl bakıyorsanız, ona göre bir politikanız olur

Okan Aslan'la Gün Ortası'na konuk olan Tüketici Konfederasyonu (TÜKONFED) Çevre Komisyonu Üyesi ve Orman Yüksek Mühendisi Sezai Kaya, ormanların önemine değindi. Kaya, “Türkiye’de orman varlığına nasıl bakıyorsanız, ona göre bir yönetim şekliniz, politikanız olur” dedi.
Sitede oku
Tüketici Konfederasyonu (TÜKONFED) Çevre Komisyonu Üyesi ve Orman Yüksek Mühendisi Sezai Kaya, Radyo Sputnik’te yayımlanan Okan Aslan’la Gün Ortası programına konuk oldu. Kaya, ormanların önemine, orman yangınları için alınabilecek tedbirlere ve bu konudaki caydırıcı cezalara değindi.
Ormanların önemine değinen Kaya, “Türkiye’de orman varlığına nasıl bakıyorsanız, ona göre bir yönetim şekliniz, politikanız olur” dedi ve şunları söyledi:
“Orman yangınlarını sadece çıktığında önlemeye dönük bir yaklaşım var. Türkiye’de ormanlara bakışın maalesef doğayı koruma anlayışı yerine, buralardan ekonomik faydalanma üzerine. Ormancılık dışı alanlara dönük bu alanların tahsisi vb. uygulamalar orman varlığına dönük bu alanların gerektiği gibi korunamadığı ve politikaların da bunları korumaktan ziyade doğrudan ekonomik bir gelir elde etmeye dönük.”
Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Son yıllardaki olumsuzlukların sebebi maalesef yönetenlerden kaynaklanıyor. Bu politikaların bu doğal varlıkları gelecek kuşaklara aktarılması anlayışıyla yönetilmesi gerekir.”
Yorum yaz