SEYİR HALİ

'Petrol fiyatları yukarı doğru giderse global enflasyon dalgasıyla karşılaşacağız'

Ali Çağatay, Seyir Hali programında petrolün artış göstermesini değerlendirdi. Çağatay, "OPEC+ ülkeleri petrol üretimindeki kısıtlamayı sürdürdükleri için şu anda petrol fiyatları yukarı doğru gidiyor. Bu böyle devam ederse global bir enflasyon dalgasıyla yeniden karşılaşacağız ve bizi çok fazla etkileyecek.” dedi.
Sitede oku
Ali Çağatay, Radyo Sputnik’te yayımlanan Seyir Hali programında Temmuz 2023’ten Nisan 2024’e kadar olan bir dönemi gösteren petrol grafiğini değerlendirdi.
Çağatay, şöyle konuştu:
“Petrol fiyatları yukarı doğru gidecek demiştik. Şu anda petrol fiyatları 90 doların üzerine doğru çıkıyor. Dünya bir petrol arzı şokuna doğru gidiyor. Grafikte Ekim 2023’te petrol fiyatlarının epey dip yaptığını, 70 dolarları gördüğünü görüyoruz. Şimdi petrol fiyatları yeniden 2023 Temmuz ayından daha yukarıya doğru tırmanıyor. Çünkü petrol üretiminde, arzında sıkıntı var. Irak petrol üretimini artırmış olmasına rağmen, diğer OPEC+ ülkeleri petrol üretimindeki kısıtlamayı sürdürdükleri için şu anda petrol fiyatları yukarı doğru gidiyor. Bu böyle devam ederse global bir enflasyon dalgasıyla yeniden karşılaşacağız ve bizi çok fazla etkileyecek.”
Yorum yaz