Ukrayna krizi

Rusya’nın güneyindeki Rostov bölgesinde 11 Ukrayna İHA’sı engellendi

Rusya’nın güneyindeki Rostov bölgesinde, Rus hava savunma güçlerinin Ukrayna ordusunun 11 insansız hava aracını (İHA) tespit ederek etkisiz hale getirdiği belirtildi.
Sitede oku
Rusya Savunma Bakanlığı’nın açıklamasında, “25 Mart sabaha doğru, Kiev rejiminin uçak tipi İHA kullanarak Rusya Federasyonu topraklarındaki tesislere yönelik terör saldırısı gerçekleştirme girişimi engellendi” ifadesine yer verildi.
Açıklamada, “Görev başındaki hava savunma araçları, Rostov bölgesinde 11 adet Ukrayna İHA’sını etkisiz hale getirdi” dendi.

Belgorod’da son iki haftada bin 600’den fazla ev hasar gördü

Belgorod Belediye Başkanı Valentin Demidov, 12 Mart’tan bu yana Ukrayna ordusunun saldırılarında 1600’den fazla daire ve müstakil evin hasar gördüğünü belirtti.
Belgorod Belediye Başkanı Valentin Demidov, toplantıda yaptığı konuşmasında, “Toplamda 2 bin 383 daire ve evde onarım çalışmaları yapılıyor. Son bir haftada bin 669 arttı. Bugün çalışma yapılan daire sayısı 2 bin 192 ve 191 müstakil ev. Onarım çalışmaları kapsamında, öncelikle pencereler yapılıyor, sonra balkonlar ve sonra genel inşaat çalışmaları yapılıyor” ifadelerini kullandı.
Demidov’un sözlerine göre, sürecin hızlandırılması için çalışmalara 34 müteahhidin dahil edildiğini kaydetti.
Başkan, iki haftada zarar gören otomobil sayısının da bin 247 olduğunu bildirdi. Araba sahiplerine en kısa sürede tazminatın ödeneceği belirtildi.
Ukrayna krizi
Ukraynalı güçler Rusya topraklarını vurma girişimlerini sürdürüyor
Yorum yaz