2024 Türkiye yerel seçimleri

Mansur Yavaş'tan 'İmamoğlu ile rekabet' sorusuna yanıt

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ilerleyen zamanlarda aralarında bir rekabet olup olmayacağına ilişkin soruya, "Bizim aramızda rekabet falan olmaz" şeklinde yanıt verdi.
Sitede oku
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP Ankara adayı Mansur Yavaş, Sözcü TV'de katıldığı programda, gündeme dair açıklamalarda bulundu.
2028 cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili konuşan Yavaş, gelecek seçimlerde "İmamoğlu-Yavaş rekabeti mi olacak?" sorusunu yanıtladıı
Yavaş, yanıtında "Şöyle diyorlar: 'Cumhurbaşkanlığını düşündükleri için az hizmet ettiler'. Hiçbir zaman bu konuda bir açıklamam olmadı. Gittiğim yerlerde sorarlarsa 'Evet, Altılı Masa böyle bir karar verirse olurum' dedim sadece. Buna Altılı Masa karar verecektir, benim karar vermem diye bir şey söz konusu değildi. Kaldı ki, seçimlerde cumhurbaşkanlığı yardımcılığı sıfatıyla katıldığımız mitinglerde 12.5 gün izinli oldum. Kaldı ki, o ay bir de maaşımı da almadım. 12.5 gün izin kullandım. Çünkü artık öğlen gidiyorsunuz, akşam dönüyorsunuz. Öğleye kadar belediye işleri yaptım. Buraları da hiç aksatmadım" dedi ve şunları ekledi:
"Aramızda rekabet falan olmaz. Önceliğim Ankara'dır. Görevde olduğum süre de Ankara için son dakikaya kadar her türlü çalışmamı yapacağım. Tek amacım, güzel bir isim bırakmak."
2024 Türkiye yerel seçimleri
CHP'nin 226 seçim bölgesinde adayları belirlendi: İmamoğlu ve Yavaş yeniden aday
Yorum yaz