Ukrayna krizi

Scholz, Ukrayna’ya Taurus füzeleri tedariki konusundaki tartışmayı cesaret sınavına benzetti

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine Taurus füzelerinin tedariki talebine ilişkin tartışmayı, yüksek bir yerden atlamanın zarar verebileceği çocukluk cesaret sınavına benzetti.
Sitede oku
Kiev’e Taurus füzelerinin tedarikine ilişkin talepleri Alman basınına değerlendiren Scholz, "Evet çok pervasız davranan insanlar var ve onları çocukluğumuzdan tanıyoruz. Bunlar, ağacın tepesine çıkana ‘Hadi atla’ diye bağıranlar” ifadelerini kullandı.
Bu tür insanların sürekli etrafta dolaşarak ağaçtan atlama konusundaki isteksizliğin ‘korku ve kararsızlık’ belirtisi olduğunu telkin etmeye çalıştıklarını belirten Alman Başbakan, "Bu şekilde ancak bacaklarınızı kırabileceğinizi, bu nedenle yapılacak en doğru şeyin aşağıya inmek olduğunu düşünüyorum. Tırmanmayı bilmeniz zaten yeterli" diye ekledi.
Daha önce Scholz, muhalefetin ve hatta iktidar koalisyonunun bazı üyelerinin baskılarına rağmen Ukrayna'ya Taurus füzelerinin tedarik edilmesini reddettiğini defalarca dile getirirken, özellikle Alman askerlerin katılımını gerektirdiği için bu tür silahların tedarikinin hariç tutulduğunu, zira bunun Almanya'nın çatışmaya sürüklenmesi anlamına geleceğini söylemişti.
MULTİMEDYA
Putin, dünya liderlerine duyulan güven endeksi sıralamasının zirvesinde
Yorum yaz