İsrail- Filistin çatışması

FKÖ Yönetim Kurulu üyesi: İsrail, Filistin halkına yönelik ‘imha savaşını’ sürdürüyor

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Yönetim Kurulu üyesi Vasil Ebu Yusuf, İsrail’in Filistin halkına yönelik ‘imha savaşını’ sürdürdüğünü belirtti.
Sitede oku
Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Yönetim Kurulu üyesi Vasil Ebu Yusuf, Sputnik’e demecinde İsrail’in kadın ve çocukları öldürerek, Gazze Şeridi'ni yok ederek, Batı Şeria ve Kudüs'te toplu tutuklamalar yaparak Filistin halkına karşı ‘imha savaşını’ sürdürdüğünü söyledi.
Vasil Ebu Yusuf, “İsrail Refah'ta gerilimi daha da artırmaya doğru ilerliyor. İsrail, kadın ve çocukları öldürerek, Gazze Şeridi'ni yok ederek, Batı Şeria ve Kudüs'te toplu tutuklamalar yaparak Filistin halkına karşı ‘imha savaşını’ sürdürüyor. İsrail hükümeti gerilimi tırmandırıyor çünkü Filistin halkına karşı savaş devam ettiği sürece iktidarda kalacağını biliyor. Benyamin Netanyahu, uluslararası ve Arap baskısına dikkate alarak Gazze'ye yönelik saldırıyı durdurduğu anda bunun kendisi ve aşırı sağ hükümeti için siyasi kariyerinin sonu anlamına geleceğini biliyor” ifadelerini kullandı.
İsrail- Filistin çatışması
Netanyahu'dan Biden'a: 'Sonunda her zaman güvenliğimiz için hayati olanı yaptık'
Yorum yaz