İsrail- Filistin çatışması

ABD ve İsrail arasındaki 'Refah' krizi derinleşiyor: 'ABD'nin saldırıları bana odaklanmış durumda'

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu İsrail meclisi Knesset'in Dış İlişkiler ve Savunma Komitesi toplantısına katılarak ABD'nin Refah saldırısına ilişkin eleştirilerine yanıt verdi.
Sitede oku
Toplantı sırasında Refah'a yapılacak askeri operasyon hakkında da konuşan Netanyahu, ABD'nin İsrail'den operasyonu gerçekleştirmemesini istediğini belirterek, "Eğer 'iki millet için iki ülke' prensibinden bahsetmiş olsaydım ve Refah'a yapılan saldırıdan vazgeçseydim Amerikalılarla harika bir ilişkim olurdu" dedi.
Netanyahu konuşmasıda milletvekillerine başka seçenekleri olmadığını belirterek, "ABD'nin saldırıları bana odaklanmış durumda çünkü ben bir Filistin devletinin kurulmasını engelliyorum" yorumunda bulundu.
Netanyahu ayrıca İsrail'in Gazze, Mısır ve İsrail sınırlarının kesiştiği Kerem Şalom'da yeni bir sınır kapısı üzerinde çalıştıklarını da belirtti. söyledi. Bu sınır kapısının Refah Sınır Kapısı'nın yerini alacağı ve İsrail'in kontrolünde olacağı ifade edildi.
Filistin Yönetimi'ni Gazze'ye getirme önerisini reddettiğini belirten ve "Filistin liderliğinin tamamının tavizsiz arzusu Siyonizm'in ortadan kaldırılmasıdır" açıklamasında bulunan Netanyahu, İsrail'in Gazze'de insani bir felaketi önlediğini vurguladı.
Netanyahu'nun konuşmasında dile getirdiği, "Ürdün Nehri ile Akdeniz arasında, tek güvenlik kontrolü İsrail'in olmalıdır" cümlesi ise dikkat çekti.
İsrail- Filistin çatışması
Biden bile uyarmıştı: İsrail, Gazze'deki Refah şehrine saldırı başlattı
Yorum yaz