DÜNYA

Rusya Dışişleri Bakanlığı, yurt dışındaki seçmenlerle ilgili dezenformasyon konusunda uyardı

Rusya Dışişleri Bakanlığı, devlet başkanlığı seçimi için yurtdışında oy kullanma süreçleriyle ilgili dezenformasyon ve yanıltıcı haberlerin sosyal ağlarda yayıldığını bildirirken, oy kullanma merkezlerinde kuyrukta bekleyen Rusların yer aldığı video ve fotoğrafların protesto eylemi olarak gösterildiğini duyurdu.
Sitede oku
Dışişleri Bakanlığı'nın Telegram kanalından yapılan açıklamada, "Telegram kanalları da dahil olmak üzere farklı sosyal ağlarda, yurtdışında gerçekleşen oylamayla ilgili sahte haberler yayılmaktadır. Sahte haber teknolojisi basit ve hatta ilkel olarak uygulanmakta, yurtdışındaki Rus diplomatik misyonlar tarafından kurulan çok sayıda seçim merkezine vatandaşlık görevlerini yerine getirmek için gelen Rusların oluşturduğu kuyrukların bir protesto eylemi olarak gösterildiği kaydedilmektedir” ifadelerine yer verildi.
Yurtdışındaki seçim merkezlerinden sorumlu komisyon başkanı ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Yevgeniy Ivanov, yurtdışındaki Rus vatandaşlarının ‘sözde protesto eylemlerine’ katılmak için değil, başkanlık seçimlerinde oy kullanmak için geldiklerini vurguladı.
Sözlerine, “Seçimleri henüz tamamlamadık” diye devam eden İvanov, “Saat farkı göz önüne alındığında, yurtdışındaki son oy verme merkezlerimiz Moskova saatiyle (TSİ ile aynı) sabah 5'te kapanacak, ancak şimdiden güvenle söyleyebiliriz. Rakiplerimiz yurtdışındaki vatandaşlarımızın oy kullanma hakkını elinden alamadı, onları ülkemizin kalkınma yolunu seçme konusundaki anayasal haklarını kullanmaktan vazgeçirmeyi başaramadı” diye konuştu.
DÜNYA
Rusya’da seçimlere ABD’nin 100 yıldır yanına yaklaşamadığı rekor katılım oranı: Yüzde 77'yi geçti
Yorum yaz