DÜNYA

NATO Genel Sekreter Yardımcısı: Rusya ile birkaç yıl sürecek gergin ilişkilere hazırlanmalıyız

NATO Genel Sekreter Yardımcısı Mircea Geoana, NATO ülkelerinin Rusya ile birkaç yıl sürecek gergin ilişkilere hazırlanmaları gerektiğini belirtti.
Sitede oku
NATO Genel Sekreter Yardımcısı Mircea Geoana, Romanya'nın Köstence kentinde gazetecilere verdiği demeçte, NATO ülkelerinin Rusya ile birkaç yıl sürecek gergin ilişkilere hazırlanmaları gerektiğini söyledi.
Geoana, “Birkaç yıl daha sürecek gergin ilişkilere hazırlanmamız gerekiyor. Topraklarımızı ve müttefiklerimizi koruyoruz ve gerekli önlemleri alıyoruz” dedi.
Geoana ayrıca, Rusya'daki devlet başkanlığı seçimlerinin mevcut durumu hiçbir şekilde etkilemeyeceğini de sözlerine ekledi.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin özel askeri harekatın başlamasının ardından, Rusya’nın 30 yıldır Avrupa'da güvenlik ilkeleri konusunda NATO ile anlaşmaya varmaya çalıştığını, ancak buna karşılık ya alaycı aldatmalar ve yalanlarla, ya da baskı ve şantaj girişimleriyle karşı karşıya kaldığını, bu arada NATO’nun Moskova'nın itirazlarına rağmen giderek genişleyerek Rusya sınırlarına yaklaşmaya devam ettiğini belirmişti.
DÜNYA
Peskov: Putin, ordudan saldırı girişimlerine ilişkin sürekli raporlar alıyor
Yorum yaz