YERİ VE ZAMANI

Türkiye'de milyonlar kirli hava soluyor

Güçlü Özgan, Yeri ve Zamanı'nda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın yaptığı Hava İzleme Kalitesi Raporu'nu değerlendirdi. Özgan, "Rapora göre havası en kirli ilimiz Kahramanmaraş-Kent Meydanı" dedi.
Sitede oku
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 2023 yılına ait Hava Kalitesi İzleme Raporu'nu açıkladı.
Rapora göre Türkiye'de ölçüm yapılan istasyonların yarıdan fazlasında partikül madde kirleticisi (PM10) için ulusal limit değer aşıldı. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) limit değeri açısından ise hava kalitesi iyi olan sadece 7 istasyon bulunuyor.
Güçlü Özgan, Yeri ve Zamanı’nda yayımlanan raporu değerlendirdi. Özgan, “304 istasyonda bu ölçümler yapılıyor. Bu istasyonlar içerisinde 157’sinde partikül maddede ulusal limit aşılmış” dedi ve şöyle devam etti:
“Rapora göre havası en kirli ilimiz Kahramanmaraş-Kent Meydanı. Burada rekor anlamında bir kirlilik söz konusu. İkinci sırada İstanbul-Göztepe. Ardından Hatay-İskenderun, Malatya, Iğdır, Konya-Selçuklu, Mersin-Akdeniz, Kahramanmaraş-Elbistan, Osmaniye ve Aydın-Nazilli. Peki havası en temiz olan iller hangileri? Bir tanesi Kastamonu-Azdavar. Bir diğeri Sinop-Erfelek, Antalya-Alanya da aynı şekilde. Diğerleri Balıkesir-Erdek, Konya-Sarayönü, Trabzon-Uzungöl, Artvin-Hopa.”
Yorum yaz