DÜNYA

Rusya’dan Kuzey Akım’ın havaya uçurulmasından sorumlu kişileri bulma çağrısı

Rusya’nın BM Daimi Temsilci Yardımcısı Dmitriy Polyanskiy, Kuzey Akım doğalgaz boru hattının havaya uçurulmasından sorumlu olan kişilerin tespit edilerek yargılanması gerektiğini belirtti.
Sitede oku
Rusya’nın BM Daimi Temsilci Yardımcısı Polyanskiy, basın mensuplarının Kuzey Akım doğalgaz boru hatlarına yönelik sabotaj ile ilgili soruşturmalara ilişkin açıklamalarda bulundu.
Polyanskiy, “Öncelikle bunu kimin yaptığını anlamamız gerekiyor. Bu kişilerin tespit edilerek, hakim karşısına çıkarılması gerekiyor. Zira soruşturmanın ‘boru hattının havaya uçurulduğu’ iddialarını içerecek olan sonucu bizi tatmin etmeyecek” diye konuştu.

‘Danimarka, İsveç ve Almanya’nın soruşturmaları Rusya için kesinlikle şeffaf değildi’

Danimarka, İsveç ve Almanya’nın ‘Kuzey Akım’ doğalgaz boru hattına yönelik sabotaj ile ilgili yürüttüğü soruşturmaların Rusya için kesinlikle şeffaf olmadığının altını çizen Polyanskiy, şunları söyledi:
“Danimarka, İsveç ve Almanya soruşturma yürüttü ve bu soruşturmalardan herhangi bir sonuç alınamadı. Orada Rusya için şeffaflık yoktu. Rusya’nın ikili işbirliği kurma yönündeki tüm girişimleri reddedildi.”
Rus diplomat, bu suçun cezasız kalmasının, Stokholm ve Kopenhag’ın 1997 tarihli Terörist Bombalamaların Önlenmesine İlişkin Uluslararası Sözleşme kapsamındaki yükümlülüklerini ihlal ettiğini sözlerine ekledi.
Polyanskiy, Rusya’nın Kuzey Akım’a yönelik sabotajlarla ilgili uluslararası bir soruşturma başlatma hakkını saklı tuttuğunu da vurguladı.

'Absürt tiyatrosu'

Telegram'dan bir açıklama da yapan Polyanskiy, "Kuzey Akım hatlarına yönelik terör saldırılarıyla ilgili BMGK kapalı oturumuna ancak 'absürt tiyatrosu' denebilir. Bu sadece benim görüşüm değil, aynı zamanda BMGK'nın diğer bazı üyelerinin değerlendirmeleri de bu yönde. Batılı meslektaşlarımız, bir tür kendi kendine hipnoz yaparak, Danimarka ve İsveç'teki 'etkili' araştırmaları övdü, ancak bunların hiçbir sonuç vermediğini size hatırlatmama izin verin" dedi.
Avrupa'da enerji krizi
Fransız siyasetçi Philippot: ABD’nin suçlu olduğu bilindiği için Kuzey Akım saldırısı araştırılmıyor
Yorum yaz