İsrail- Filistin çatışması

İran dini lideri Hamaney: Bebekleri öldürerek medeniyet iddiasında bulunanların vay haline

İran dini lideri Ali Hamaney Gazze'deki direnişçilerin dış dünyaya herkesin kulağına ulaşan bir mesaj gönderdiğini belirterek henüz kabiliyetlerimizin yüzde doksanını kullanmadıklarını söyledi.
Sitede oku
Başkent Tahran'da düzenlenen Kur'an-ı Kerim tilavetinde konuşan Hamaney, Filistin direnişinin dimdik ayakta olduğunu belirterek, "İslam dünyasında mazlum Filistin halkının düşmanlarına destek veren ülkeler var ve bu ihanet onlara geri dönecek" dedi.
Hamaney, İsrail'in Gazze Şeridi'nde gerçekleştirdiği 'katliamlara' atıfta bulunarak, "Bebekleri öldürürken iddia ettikleri medeniyetin vay haline" dedi.
'Gazze'de çocukların ve bebeklerin açlık ve susuzluktan öldürülmesi gibi eşi benzeri görülmemiş suçları Batı medeniyeti için bir skandal' olarak nitelendiren Hamaney konuşmasında şu cümleleri kaydetti:

İsrail'in Amerika ve Batı'dan her türlü silah ve yardıma sahip olmasına rağmen, Gazze halkının eşsiz sabrı ve direniş savaşçılarının kararlılığı düşmanın hedeflerine ulaşmasını engelledi.

Hamaney konuşmasında Filistin halkına mümkün olan her şekilde yardım sağlamanın İslam dünyasının dini görevi olduğunun da altını çizdi.
DÜNYA
Türkiye ve İran, serbest ticaret bölgesi oluşturmak üzere mutabakat zaptı imzaladı
Yorum yaz