DÜNYA

Fransız devlet kurumlarında siber saldırı tehlikesi: Birçok bakanlığın sitesi çöktü

Fransa Başbakanlık Ofisi, bir dizi devlet kurumunun 'eşi benzeri görülmemiş ölçekte' siber saldırıya maruz kaldığını duyurdu.
Sitede oku
Başbakanlık Ofisi tarafından yapılan açıklamada, bazı devlet kurumlarının 10 Mart'tan beri siber saldırıların hedefi olduğu belirtildi. Söz konusu saldırıların 'benzer teknik araçlar kullanılarak' gerçekleştiği ve olağanüstü yoğunlukta olduğu vurgulandı.
Bu saldırıları savuşturmak için karşı önlemlerin aktive edildiği ve birçok sistemin onarıldığı ifade edildi. Ayrıca, saldırıların tamamen etkisiz hale getirilene kadar Bakanlıklar Arası Dijital Müdürlük (DINUM) ve Ulusal Bilgi Sistemleri Güvenlik Kurumu'na (ANSSI) bağlı ekiplerin filtreleme çalışmaları için harekete geçirildiği açıklandı.
Ekonomi Bakanlığı, Kültür Bakanlığı, Ekolojik Geçiş Bakanlığı, Başbakanlık Ofisi ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü gibi kurumların saldırıdan etkilendiği bildirildi. Başbakanlık açıklamasında saldırıların kaynağına dair bilgi verilmezken, Le Figaro gazetesi, 'Anonymous Sudan' adlı hacker grubunun saldırıları üstlendiğini Telegram üzerinden duyurdu.
Ukrayna krizi
‘Fransa, Ukrayna'ya asker göndermeye hazır ülkelerden oluşan bir ittifak kuruyor’
Yorum yaz