İsrail- Filistin çatışması

Pentagon: ABD askeri personeli Gazze'ye iskeleden insani yardım taşınmasında yer almayacak

Savunma Bakanlığı Sözcüsü Ryder ABD askeri personeli Gazze'ye iskeleden insani yardım taşınmasında yer almayacağını vurguladı.
Sitede oku
ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Patrick Ryder gazetecilere verdiği brifingde, ABD'nin insani yardımların ulaştırılması amacıyla Gazze Şeridi'nde geçici bir liman kurulması için bölgedeki ortaklarıyla koordinasyonu sürdürdüğünü vurguladı.
Ryder açıklamasında şu cümleleri kaydetti:

Güvenlik konusunda bölgedeki ortaklarımızla koordinasyonu sürdürüyoruz. Gazze'de yardım dağıtımı konusunda müttefiklerimizle, BM'deki ortaklarımızla ve insani sivil toplum örgütleriyle koordinasyon halindeyiz. Zamanlama açısından, bunu mümkün olan en kısa sürede organize etmek için çalışıyoruz,ancak planlamanın ve uygulamanın birkaç hafta sürmesini bekliyoruz.

"Açık olmak gerekirse, ABD askeri personeli Gazze'ye iskeleden insani yardım taşınmasında yer almayacak. Bizim rolümüz yardımları iskeleye ulaştırmak ve burada dağıtmak olacak" sözlerini zikreden Ryder güvenliğin İsrail ordusu tarafından sağlanabileceğini de belirtti.
Ryder, "İsrail'in güvenlik perspektifinden sürece dâhil olması için bölgedeki ortaklarımızla birlikte ayrıntıları çalışıyoruz. Yardım dağıtımını görüşmek üzere müttefiklerimiz ve ortaklarımızla, BM ile ve sivil toplum örgütleriyle birlikte çalışıyoruz" dedi.
İsrail- Filistin çatışması
BM Raportörü: ABD'nin Gazze'de geçici liman kurma fikri 'kötü niyetli'
Yorum yaz