TÜRKİYE

Ahmet Hakan: 'O annenin yerinde sen olsaydın ne yapardın' çok yanlış bir soru, asıl soru başka

Ahmet Hakan, ölümlü trafik kazası sonrasında 18 yaşından küçük oğlunu yurt dışına kaçıran yazar Eylem Tok hakkında yapılan 'Sen olsan ne yapardın' yorumlarının yanlış olduğunu söyledi ve asıl sorunun başka olduğunu belirtti.
Sitede oku
Yazar Eylem Tok, 18 yaşından küçük ve ehliyetsiz çocuğunun bir kişinin ölümüne sebep olduğu trafik kazası sonrasında oğlunu yurt dışına kaçırdı.
Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, olay üzerine yapılan yorumları değerlendirdi ve şunları söyledi:
"Bunun üzerine anne Eylem Tok, çocuğunu kaptığı gibi Mısır’a kaçırdı. Bu olaydan hareketle herkes birbirine şu soruyu soruyor: “Senin çocuğunun başına gelseydi sen ne yapardın?” Sohbetlerde, ortamlarda, alemlerde bu soru soruluyor. Yakında dizisi bile çekilir bu sorunun. Oysa bu soru, çok yanlış bir sorudur. Asıl sorulması gereken soru şudur: “Senin kardeşin, oğlun, abin, ablan 17 yaşında bir çocuk tarafından trafikte öldürülseydi ve katilin annesi çocuğunu alıp da Mısır’a kaçırsaydı... Sen ne yapardın?” Sohbetlerde, ortamlarda, alemlerde bu soru sorulmalıdır. Dizisi çekilecekse bu sorunun dizisi çekilmelidir. Empati yapılacaksa bu soru üzerinden yapılmalıdır."
TÜRKİYE
Adalet Bakanı Tunç: Eylem Tok ve oğlunun iadesi için evraklar İnterpol aracılığıyla ABD'ye iletildi
Yorum yaz