YERİ VE ZAMANI

Mısra Öz, Çorlu tren kazası davası sürecini değerlendirdi

Güçlü Özgan'la Yeri ve Zamanı'na konuk olan Mısra Öz, Çorlu tren kazası davası sürecini değerlendirdi. Öz, "Meteoroloji Genel Müdürü, Veysi Kurt’u ziyarete gitti ve meteorolojiyle bir protokol imzalamaları gerekliliğinin önemini konuştular. Keşke bu güvenliği o gün sağlasalardı da benim evladım yanımda olsaydı” dedi.
Sitede oku
Güçlü Özgan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Mısra Öz’ü konuk etti. Mısra Öz, Çorlu tren kazası davası sürecini değerlendirerek söze giriş yaptı:

“Biz 19 davayı geride bıraktık. Son 3 duruşmadan beri karar duruşmasını bekliyoruz. Çünkü mahkeme bize karar duruşması olacağını beyan ediyor. Fakat karar günü geldiğinde duruşmayı 1.5-2 ay sonrasına erteliyor. Duruşmaya 5 gün kala, katliamın olduğu dönemde TCDD Taşımacılık AŞ’de Genel Müdür olan Veysi Kurt’un katliamdan sonra görevden alındığını hep birlikte öğrenmiştik. Veysi Kurt, davaya 5 gün kala TCDD Genel Müdürlüğü ve yönetim kurulu başkanlığına getirildi. Ne yazık ki biz yargı karşısında gerçek sorumluların, bizlere, bu halka zulüm edenlerin, liyakatsiz yöneticilerin ceza alması için uğraşırken, iktidarın ödüllendirerek koruma altına aldığı bir süreçten geçtik.”

Öz, “Devlet Demiryolları’nın kazanın olduğu dönemde Meteoroloji ile herhangi bir bağlantısı yokmuş. Hava durumunu nasıl takip ettiklerini sorduğumuzda, ‘Gündüz işe gelmeden gökyüzüne bakıyorduk, yağmur varsa ona göre birimlerimize haber geçiyorduk’ dediler. Fakat 19. duruşmanın olduğu gün Meteoroloji Genel Müdürü, Veysi Kurt’u ziyarete gitti ve o gün meteorolojiyle bir protokol imzalamaları gerekliliğinin Devlet Demiryolları güvenliği açısından önemli olduğunu konuştular. Bu ihmallerden en büyük olanıydı. Keşke bu güvenliği o gün sağlasalardı da benim evladım yanımda olsaydı” dedi.
Yorum yaz