DÜNYA

Gagavuzya Özerk Bölgesi Başkanı Gutsul: Batı'ya yönelme Moldova için 'peri masalı' haline geldi

Gagavuzya Özerk Bölgesi Başkanı Gutsul, Batı'ya yönelmenin Moldova için güzel bir peri masalı olduğunu ve halkın artık daha kötü yaşadığını dile getirdi.
Sitede oku
Gagavuzya Özerk Bölgesi Başkanı Yevgeniya Gutsul, Batı'ya yönelmenin Moldova için güzel bir peri masalından başka bir şey olmadığını, gerçekte ise Moldova halkının giderek daha kötü yaşadığını söyleyerek Moldovalıların Rusya ile bağlarını koparmak istemediğinin altını çizdi.
Gutsul açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
Üç buçuk yıl önce bize güzel bir peri masalı anlatıldı. Avrupa Birliği'ni desteklediğimiz takdirde Avrupa standartlarında yaşayacağımız söylendi. Ancak ne yazık ki halkımızın, Moldova Cumhuriyeti vatandaşlarının giderek daha kötü yaşadığını görüyoruz. Bu nedenle Moldova Cumhuriyeti vatandaşlarının çoğunluğu Rusya ile ilişkilerin kesilmemesinden yana.
Gutsul ayrıca Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı görüşmesinde, Moskova'nın hem Gagavuzya hem de tüm Moldova sakinlerinin Rusya ile dostane ilişkiler içinde olmasını sağlamakla ilgilendiğini gösterdiğini söyledi.
DÜNYA
Zaharova: Sandu, hukuku siyasi bir baskı aracı olarak kullanıp Gutsul’u tehdit ediyor
Yorum yaz