YERİ VE ZAMANI

'Göçmen meselesi Türkiye'nin en önemli sorunlarından biri'

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya İstanbul'daki toplam yabancı sayısını 1 milyon 92 bin 697 olarak açıkladı. Güçlü Özgan, Yerlikaya'nın açıklamalarını değerlendirerek "Göçmen meselesi Türkiye’nin önemli sorunlarından bir tanesi" dedi.
Sitede oku
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul’da yasal kalış hakkı bulanan toplam yabancı sayısı 1 milyon 92 bin 697 olarak açıkladı.
Yeri ve Zamanı’nda Yerlikaya’nın açıklamalarını değerlendiren Güçlü Özgan, “Göçmen meselesi Türkiye’nin önemli sorunlarından bir tanesi. 350 bin 532 Suriyelinin de İstanbul’da bulunduğunu belirtiyor” dedi.
Özgan şöyle devam etti:
“Bu kaçak göçmenlerle ilgili olarak bir mücadele içerisinde bunu da kabul etmek gerekiyor. İçişleri Bakanı’nın kaçak geçişleri organize eden örgütlerle mücadelesi paylaşılıyor. 29 Şubat itibarıyla 57 bin 745 göçmen olduğu ve bununla ilgili işlemlerin yapıldığı söyleniyor. En çok tartışılan konulardan bir tanesi İstanbul’dan ayrılan Suriyeli sayısı. 26 bini bulduğunu söylüyor İçişleri Bakanı ama konu sadece İstanbul değil elbette. Tüm Türkiye açısından sosyal ve ekonomik açıdan ağır sonuçları olabilecek bir mesele.”
Yorum yaz