SEYİR HALİ

'Türkiye’de kadınların iş yaşamına katılma oranı yüzde 30'

Ali Çağatay, Türk Hava Yolları'nın dünyadaki diğer ülkelere nazaran daha az kadın pilot çalıştırmasını eleştirdi. Çağatay, "Türkiye kadınların çalışma, iş yaşamına katılımı açısından bütün Avrupa’nın gerisinde. Türkiye’de kadınların iş yaşamına katılma oranı yüzde 30" dedi.
Sitede oku
Ali Çağatay, Seyir Hali’nde The International Society of Women Airline Pilots'un 2021 yılında yaptığı "2021 itibarıyla en çok kadın havayolu pilotunun bulunduğu ülkeler" değerlendirmesini Radyo Sputnik dinleyicileri için paylaştı.
Listeye göre Bharat (Hindistan) listede yüzde 12.4’le ilk sırada yer alıyor. Listenin devamında İrlanda, Güney Afrika, Avustralya, Kanada, Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Krallık, Yeni Zelanda ve Hong Kong yer aldı.
Çağatay, listede Türk Hava Yolları’nın yer almayışını şöyle değerlendirdi:
“Türk Hava Yolları’nın ilk 10 içerisinde olduğunu tahmin ediyor musunuz? Ediyorsanız yanılıyorsunuz. Türkiye kadınların çalışma, iş yaşamına katılımı açısından bütün Avrupa’nın gerisinde. Türkiye’de kadınların iş yaşamına katılma oranı yüzde 30. Kimi zamanlar 35-37’lere çıktığı da oldu. Üstelik eğitimli kadınlar arasında iş yaşamına katılanların oranı daha düşük. Bir kadın neden eğitim görür? Daha iyi koşullara sahip olmak için değil mi? Hayır, sen evinde otur, çocuğuna bak, kadına verilen rol bu.”
Yorum yaz