DÜNYA

Rus kozmonot Prokopyev: UUİ’de kavga etmemek için dünya haberleri tartışılmıyor

Rus kozmonot Sergey Prokopyev, Uluslararası Uzay İstasyonu’ndaki (UUİ) farklı ülkelerden kozmonot ve astronotların tüm dünya gündeminden haberdar olduklarını, fakat kavga etmemek için bu türden haberleri kendi aralarında tartışmamayı tercih ettiklerini belirtti.
Sitede oku
Prokopyev, “(UUİ’deki insanlar) siyasi gerekçelerle hiçbir zaman kavga etmedi. Bunu istediğimiz kadar tartışabileceğimizi, kavga edebileceğimizi biliyoruz, bundan dolayı dünya tablosu değişmeyecek, fakat insanlar arasındaki ilişkiler, evet, değişecek. Bu nedenle bu tür tartışmalardan uzak durmaya çalışıyoruz” diye konuştu.
İstasyon mürettebat üyelerinin Dünya ile iletişimi koparmadıklarını ve dünya haberlerinden haberdar olduklarını vurgulayan Prokopyev, uzaydan bakıldığında ülkelerin sınırlarının görünmediğini, bu nedenle dünyanın kozmonotlara ve astronotlara ‘siyasi nedenlerden dolayı bölünmüş gibi görünmediğini’ vurguladı.
Dünya Gençlik Festivali, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in talimatıyla 1-7 Mart tarihleri arasında Sirius federal topraklarında gerçekleştiriliyor.
DÜNYA
Rus kozmonot Dünya'yı 400 kilometre yükseklikten görüntüledi
Yorum yaz