YERİ VE ZAMANI

Sağlık Bakanı’na mülakatsız atama tepkisi

Güçlü Özgan, Sağlık Bakanlığı'na yapılan 27 bin atamayla ilgili tepkileri değerlendirdi. Özgan, "Sağlık Bakanlığı’ndan gelen bu açıklama sonrasında elbette atanmayan öğretmenlerin de tepkisi gündemdeydi. Bana kalırsa haklılar. Bir şekilde hükümetin bu konuyla ilgili bir adım atması gerekiyor.” dedi.
Sitede oku
Sağlık atamaları ile ilgili konuşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Sağlık Bakanlığı’na 27 bin personel alımıyla ilgili ÖSYM yerleştirme sonuçlarını açıkladı. Sözleşmeli pozisyonlara 27 bin çalışma arkadaşımızın herhangi bir mülakat süreci olmadan atamaları yapıldı. Yeni çalışma arkadaşlarımız en kısa sürede atama süreçleri tamamlanarak görevlerine başlayacak ve bize güç verecekler” dedi.
Güçlü Özgan, Yeri ve Zamanı’nda Sağlık Bakanlığı’na yapılan 27 bin mülakatsız atamanın tepkiye sebep olduğunu belirtti. Özgan, “Tepkiler elbette gecikmedi. Mülakatsız işe alımlarla ilgili olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı seçimleri sürecinde verdiği vaadi hatırlıyorsunuz: Mülakatsız hiç kimseye kamuya alınmayacak demişti. Ama medyaya bakınca kamunun ne kadar çok personel alımını hızlandırdığını da görebilirsiniz, seçim sathına girdiğimiz dönem itibarıyla” dedi.
Özgan, “Sağlık Bakanlığı’ndan gelen bu açıklama sonrasında elbette atanmayan öğretmenlerin de tepkisi gündemdeydi” dedi ve şöyle ekledi:
“Milli Eğitim’de de öğretmen açığı söz konusuyken neden bu konuda bir adım atılmıyor. Öğretmenler de bu duruma tepki gösterdi. Bana kalırsa haklılar. Bir şekilde hükümetin bu konuyla ilgili bir adım atması gerekiyor.”
Yorum yaz