Ukrayna krizi

Avdeyevka’da mayınlardan arındırma çalışmaları başladı

Donetsk Halk Cumhuriyeti (DHC) lideri Denis Puşilin, Rus ordusunun kontrolüne geçen Avdeyevka kentinde mayınlardan arındırma ve moloz temizleme çalışmalarının başladığını belirtti.
Sitede oku
Puşilin, gazetecilere yaptığı açıklamada askeri uzmanların Rus ordusunun kontrolüne geçen Avdeyevka kentinde mayınlardan arındırma çalışmalarını başlattığını söyledi.
Mayınlardan arındırma çalışmaları başlamış durumda, bunun için ilk adımlar atılıyor. Ardından enkaz kaldırma çalışmaları yapılacak, paralelinde ise elektrik ve su bağlantıları ve temini yapılacak” diyen Puşilin, kentteki restorasyon çalışmalarına ise cephe hattının gerekli mesafeye çekilmesinden sonra başlanabileceğini vurguladı.
Rus askerlerin 17 Şubat’ta kontrolünü ele geçirdikleri Avdeyevka’da mayınlardan arındırma çalışmaları başlamış durumda. Merkez Askeri Grubu’nun askeri mühendisleri her gün 100 ila 400 arasında patlayıcı nesneyi etkisiz hale getiriyor; ana yollarda, konutlarda ve idari binalarda tarama faaliyetleri devam ediyor.
Ukraynalı askerlerin Avdeyevka’da genelde Sovyet yapımı eski mayınlar kullandığı anlaşılıyor, ayrıca NATO ülkelerinin kullandığı çok sayıda mühimmata da rastlanıyor. Kentin sokaklarında hala çok sayıda patlamamış top mermileri bulunuyor.
SAVUNMA
Rus askeri uzman açıkladı: 'ABD Ukrayna'ya 'maymun model' Abrams gönderiyor'
Yorum yaz