Ukrayna krizi

Simonyan’dan Alman karşı istihbaratın subayların ifşa olan konuşmasını denetlediği haberine yorum

Rossiya Segodnya Medya Grubu ve Russia Today (RT) televizyonun Genel Yayın Yönetmeni Margarita Simonyan, Alman karşı istihbarat servisinin Bundeswehr subaylarının Kırım Köprüsü’ne saldırı planını konuşmaların ifşa olan ses kaydı ile ilgili denetim başlamasına ilişkin yorumunda ‘patlamış mısır yemediği’ için üzgün olduğunu belirtti.
Sitede oku
Rossiya Segodnya Medya Grubu ve RT televizyonun Genel Yayın Yönetmeni Simonyan, Telegram kanalından yaptığı paylaşımda Bundeswehr subaylarının Kırım Köprüsü’ne saldırı planını konuşmaların ifşa ettiği ses kaydı ile ilgili denetim başlamasına ilişkin bir yorum paylaştı.
Simonyan, “Bu arada Almanya’da askeri karşı istihbarat servisi, yaptığım paylaşım ile ilgili denetim başlattı. Ne yazık ki patlamış mısır yemiyorum” ifadelerini kullandı.
Alman medyasının ifşa olan konuşmanın ses kaydının gerçek olduğuna dair haberlerini de yorumlayan Simonyan, “15 saat suskun kaldıktan sonra Almanlar, kaydın sahte olmadığını resmen doğruluyor” vurgusunu yaptı.
Daha önce Almanya Savunma Bakanlığı, Bundeswehr subaylarının planının ifşa olması sonrasında Sputnik’in yönelttiği sorular karşısında yorum yapmayı reddetmişti. Kurum aynı zamanda, T-Online haber portalından gelen talebe yanıt olarak, Alman karşı istihbaratının konuşmanın dinlenmiş olabileceği ile ilgili bilgileri soruşturduğunu açıklamıştı.

Ses kaydını yayan hesaplar bloke edilmişti

Bild gazetesi ise Bundeswehr’in dün itibar zedelenmesini hafifletmek için girişimlerde bulunduğunu kaydederek, Bundeswehr’in ısrarı sonucu X platformunun Almanya’da ses kaydını yayan bazı hesapları bloke ettiğinin altını çizmişti.

Neler olmuştu?

Simonyan'ın yayımladığı deşifreye göre üst düzey Alman subayların Kırım Köprüsü’ne uzun menzilli Taurus füzeleriyle saldırmayı planladığı ortaya çıkmıştı. Subayların, diğer konuların yanı sıra ‘kırmızı çizgiyi’ geçmeyecek ve Ukrayna’daki çatışmanın bariz katılımcıları haline gelmeyecek şekilde Taurus füzelerinin nasıl teslim edileceğini ve Ukrayna askerlerinin füzeleri Kırım Köprüsü’ne ateşlemek üzere nasıl eğitileceğini tartıştığı kayda geçmiş bulunuyor.
Ukrayna krizi
Alman subayların konuşmasının ses kaydına Rusya’nın BM Misyonu’ndan tepki
Yorum yaz