Ukrayna krizi

Rus Senatör: Austin’in Rusya'ya yönelik savaş tehdidi, onun yetkinliği sorusunu ortaya çıkarır

Rus Senatör Perminov, Pentagon şefi Austin’in Rusya'ya yönelik savaş tehdidinin, onun yetkinliğine dair soru işaretleri ortaya cıkardığını ifade etti.
Sitede oku
Rusya parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi Üyesi Sergey Perminov, ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin'in ‘Ukrayna'nın yenilgisi durumunda NATO’nun Rusya ile savaşmak zorunda kalacağı’ şeklindeki sözlerini Sputnik’e değerlendirdi.
Rus senatör, Austin’in sözleri ‘gizli tehdit’ ise, bunun Pentagon şefinin yetkinliğinin sorgulanmasını gerektireceğini söyledi.
Perminov, “Eğer bu bir varsayımsa, o zaman dikkate değer görülmeyebilir. Eğer bu bir ‘gizli tehdit’ ise, o zaman dünyanın en büyük nükleer gücü Rusya ile açık bir çatışmayı 'hayal eden' Austin’in yetkinliği sorusu ortaya çıkar” dedi.
Rus senatör, bu varsayımın ‘kendi vatandaşlarına ve iç tüketime yönelik propaganda klişesi’ olarak ele alınması gerektiğini vurguladı.
Daha önce Austin, Ukrayna'nın mevcut çatışmadaki yenilgisinin NATO ile Rusya arasında askeri bir çatışma tehdidi oluşturduğunu belirtmişti.
DÜNYA
ABD Savunma Bakanı Austin’in açıklamasına Rusya’dan yanıt
Yorum yaz