DÜNYA

Ermenistan ve Azerbaycan barış anlaşması üzerine müzakerelere devam etme konusunda anlaştı

Ermenistan Dışişleri Bakanlığı, Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan ve Azerbaycanlı mevkidaşı Ceyhun Bayramov’un barış anlaşması üzerine müzakerelere devam etme konusunda anlaştıklarını duyurdu.
Sitede oku
Bakanlığın basın dairesinden yapılan açıklamaya göre, Berlin’de bir araya gelen Ermenistan Dışişleri Bakanı Mirzoyan ve Azerbaycan Dışişleri Bakanı Bayramov, iki ülke arasındaki barış anlaşması üzerine müzakerelere devam etme konusunda mutabık kaldı.
Açıklamada, “28-29 Şubat tarihlerinde Berlin’deki Villa Borsig’de Ermenistan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan ile Azerbaycan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov arasında görüşme yapıldı. Bakanlar ve heyetleri, ‘Ermenistan ile Azerbaycan Arasında Barışın ve Devletlerarası İlişkilerin Kurulmasına İlişkin’ ikili anlaşma taslağının hükümlerine ilişkin tutumları tartıştı. Açık konularda müzakerelerin sürdürülmesi konusunda karşılıklı mutabakat sağlandı” ifadelerine yer verildi.
Açıklamada ayrıca ziyaret sırasında Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ile hem ikili hem de üçlü formatta görüşmeler yapıldığı kaydedildi.
DÜNYA
Paşinyan endişeli: 'Azerbaycan geniş ölçekli savaş açabilir'
Yorum yaz