2024 Türkiye yerel seçimleri

Abdulkadir Selvi: Erdoğan Erbakan’ı hapisten mi kurtardı yoksa hapse attırmak mı istedi?

Abdulkadir Selvi, Karamollaoğlu'nun "Erdoğan, 2006’da Erbakan’ın evini kuşattırdı. Hapse attırmaya çalıştı" sözlerini eleştirdi ve "Erbakan’ı hapis cezasından kurtarmak için yasal değişikliklerin yapıldığı günlerde çok zorlu bir mücadele veriliyordu. O mücadeleyi veren Erdoğan’dı" dedi.
Sitede oku
Temel Karamollaoğlu katıldığı bir yayında, “Erdoğan, 2006’da Erbakan’ın evini kuşattırdı. Hapse attırmaya çalıştı” dedi.
Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Karamollaoğlu'nu açıklamalarından dolayı eleştirdi ve süreci anlattı:
"Siyasi rekabet olur ama siyasi rekabet uğruna gerçekler çarpıtılmaz. Erdoğan, Erbakan’ı hapse attırmak için uğraşmadı tam aksine Erbakan’ın hapse girmesini önleyen yasayı çıkardı. Ama Temel Karamollaoğlu, Erbakan’ı hapse girmekten kurtaran Erdoğan’ı değil, Erbakan’ın hapse girmesini önleyen yasanın iptali için Anayasa Mahkemesi’ne başvuruda bulunan Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekledi. Erbakan’ın hapis cezası aldığı dönem 28 Şubatçıların güçlü olduğu bir dönemdi. Erbakan’ın evinin polis tarafından çevrildiği, Erbakan’ı hapis cezasından kurtarmak için yasal değişikliklerin yapıldığı günlerde çok zorlu bir mücadele veriliyordu. O mücadeleyi veren Erdoğan’dı. Bir değerlendirme yapmak için o dönemi, o günün şartlarını iyi anlamak gerekiyor. Zamanın ruhu önemli."
GÖRÜŞ
Türkiye ve dünyanın çeyrek asrına damgasını vuran Erdoğan 70 yaşında
Yorum yaz