TÜRKİYE

İzmir-Midilli seferleri 3 Mayıs’ta başlıyor: Biletler nereden kaç TL'ye alınacak?

İzmir Büyükşehir Belediyesinin deniz turizmini canlandırmak için başlattığı İzmir-Midilli seferleri, 3 Mayıs’ta başlıyor. Haftada iki olmak üzere 41 sefer düzenlenmesi planlanırken, Ramazan Bayramı'na özel seferlerin konulduğu programda bilet satışları başladı, gençler bu yıl da yüzde 50 indirimli seyahat edecek.
Sitede oku
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, kent ve ülke turizmini deniz turizmiyle artırma hedefi doğrultusunda İzmir-Midilli seferleri 3 Mayıs’ta başlıyor.
İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İzmir Deniz İşletmeciliği AŞ (İZDENİZ) tarafından 2022 yılından itibaren yapılan seferler, bu yıl çarşamba ve cuma kalkışlı olmak üzere haftada iki kez düzenlenecek. Avrupa Birliği Komisyonu tarafından, Türk turistlere Yunan adalarında bir hafta vize uygulamasının onaylanmasının ardından talebin artması beklenirken, talep doğrultusunda günübirlik veya bir gün süreli ek seferler de yapılabilecek.

Midilli sefer saatleri ve günleri

2024 yaz dönemi seferleri 3 Mayıs 2024’te başlayacak, 27 Eylül 2024 tarihinde bitecek. İhsan Alyanak Gemisi'ne bu yıl İZDENİZ’in ikinci yüksek hızlı gemisi Prof. Dr. Aziz Sancar Gemisi eşlik edecek. Bu yıl sefer sayısı yüzde 143 artırılarak sezon boyunca 41 sefer yapılacak. Seferler, her çarşamba ve cuma saat 08.30’da İzmir Alsancak Limanı'ndan gidiş, her cuma ve pazar ise saat 17.00’de Midilli Limanı'ndan dönüş şeklinde olacak. Hava ve deniz şartlarına bağlı olarak yolculuk 2 saat 30 dakika sürecek.

Ramazan Bayramı'na özel seferler

İZDENİZ, önümüzdeki Ramazan Bayramı'na özel seferde planladı. Yurttaşların tatillerini en iyi şekilde değerlendirebilmeleri için 9 Nisan 2024 Salı günü ve 12 Nisan Cuma günü Alsancak kalkışlı, 11 Nisan Perşembe günü ve 14 Nisan Pazar günü Midilli kalkışlı seferler düzenlenecek. Bayram özel seferlerinde hafta sonu fiyat tarifesi geçerli olacak. Yoğun talep olması üzerine ek seferler konulabilecek.

Midilli feribot fiyat bilgisi

2024 yılı bilet fiyatları; cuma hareketli seferlerde (cuma gidiş-pazar dönüş) 0-7 yaş tek yön 5 euro, gidiş-dönüş 8 euro, 8-18 yaş tek yön 22,5 euro, gidiş-dönüş 34 euro, tam bilet tek yön 45 euro, gidiş-dönüş 68 euro olacak şekilde belirlendi.
Çarşamba hareketli seferlerde bilet ücretleri; (çarşamba gidiş-cuma dönüş) 0-7 yaş tek yön 5 euro, gidiş-dönüş 8 euro, 8-18 yaş tek yön 20 euro, gidiş-dönüş 30 euro, tam bilet tek yön 40 euro, gidiş-dönüş 60 euro olacak şekilde belirlendi. İzmirlilerin şimdiden tatil planı yaptığı İzmir-Midilli seferlerinin bilet satışlarının başladığı bildirilirken, sefer biletleri online olarak "bilet.izdeniz.com.tr" web sitesi üzerinden satışa çıktı.
Sefer biletleri ayrıca, İzmir Limanı'nda yer alan İZDENİZ bilet satış ofisinden ve web sitesinde yer alan yetkili acentelerden alınabiliyor.

Bisiklet ile feribota binilir mi?

İzmir-Midilli seferlerine isteyen yolcular, bilet rezervasyonu sırasında bildirmek şartı ile bisikletleri ile katılabilecek. İhsan Alyanak ve Prof. Dr. Aziz Sancar Yolcu Gemileri, 10’ar adete kadar bisikletli yolcu kabul edebilecek.

Midilli Adası nerede?

Ege Denizi'nin kuzeydoğusunda bulunan, dağlık bir Yunan adasıdır. Yunanistan'ın ana karasından çok Türkiye'nin Ayvalık ile Dikili ilçelerine yakın olan ada, Girit ve Eğriboz'dan sonra Yunanistan'ın en büyük üçüncü adasıdır. Başkenti Mytilene'dir.

Midilli Adası'nın neyi meşhur?

Midilli Adası’nda yerel ekonomi tarıma, özellikle zeytinyağı üretimine dayalı olup, bunun yanı sıra hayvancılık ve balıkçılık alanında ekonomik faaliyetlerin olduğu bilinmektedir. Adadaki 13 milyon zeytin ağacından yılda 50 bin ton dolayında zeytinyağı çıkarılmaktadır. Suyunun güzelliğinden dolayı Yunanistan’ın en önemli Uzo üretim merkezlerine sahip olan Midilli’de, nüfusunun büyük bir bölümü ise turizm ile ilgilenmektedir. Yunanistan'ın Alaçatı'sı olarak da bilinen Molivos'a her yıl binlerce turist gelmektedir.

Midilli, Akdeniz mutfağını en iyi temsil eden şehirlerdendir. Zeytinyağı, Yunanistan' ın en kaliteli ve en iyilerinden sayılabilir. Yemeklerde sadece zeytinyağı kullanılıyor olması en güzel örneğidir. Adadaki zeytin yağı müzesi, sabun atölyeleri ve lezzetli yemekleri ile Midilli zeytinyağının, ne kadar meşhur olduğu ve adanın ekonomisinde önemli rol oynadığının işaretidir.

Adanın meşhur tavernalarında; taze balık, ıstakoz, tuzlama balık (Kalloni' nin lezzetli sardalyası) istiridye, ahtapot gibi deniz ürünlerinin tadına Ouzo ve mezeler eşliğinde bakabilirsiniz.

Midilli'nin Plomari şehrinde üretilen Ouzo dünyadaki rakı kültürünün başlangıcı kabul edilir. Hala üretim yapılan ve ziyarete açık olan Barbayanni fabrikasında ve Plomari Ouzo fabrikasında üretilen, bakır imbiklerden geçen ve Yunanistan' ın en iyisi kabul edilen Ouzo' ya deniz ürünleri ve çeşit çeşit meze eşlik etmektedir.

Midilli' nin süt ürünlerini de unutmamak gerek. Doğal otlayan hayvanlardan elde edilen yoğurt, yağ peyniri, lor peyniri ve gravyer tipi peynirlerini tatmadan dönmeyin. Adanın tatlıları, özellikle badem ezmesi ve bademli tereyağlı baklavası meşhurdur. Kadın Kooperatiflerinden temin edebileceğiniz yerel lezzetler (helva, salça, reçel v.b) ile adanın damak tadı hakkında daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz.
YAŞAM
İzmir-Midilli seferleri 2 Haziran’da başlıyor: Gidiş-dönüş bilet ücreti 60 Euro
Yorum yaz