SAVUNMA

Putin'den Rusya Hava-Uzay Kuvvetleri askerlerine yüksek devlet ödülü

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya Hava-Uzay Kuvvetleri'nde görev yapan askerlere özel askeri harekattaki başarıları nedeniyle yüksek devlet ödülü takdim etti.
Sitede oku
Rus lider, bu sabah Moskova Bölgesi'ndeki Çkalovskiy Hava Üssü'ne giderek Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu'yla buluştu.
Şoygu'dan birliklerin durumu hakkında brifing alan Putin, daha sonra Rusya Hava-Uzay Kuvvetleri askerlerinin özel askeri harekattaki başarılarını ödüllendirdi.
Ödül töreninde konuşan Putin, "Bugün, havacı birimlere ve Hava-Uzay Kuvvetleri birliklerine yüksek devlet ödülleri verme fırsatına sahip olduğum için mutluyum. Birliklerin personeli, askerleri ve subayları, özel askeri harekat sırasında cesaret ve yiğitlik sergilediler. Binlerce muharebe sortisi gerçekleştirdiler ve verilen görevleri yerine getirirken en üst düzeyde ustalık sergilediler" dedi.
Askerlerin ordudaki özverili çalışmalarıyla yeminlerine ve Rus ordusunun en iyi geleneklerine bağlılıklarını kanıtladığını söyleyen Putin, "Bu gelenekler yüzyıllar boyunca büyük komutanlarımız, askerlerimiz ve subaylarımız, Anavatan'ın fedakar oğulları ve kızları tarafından oluşturuldu. Onların başarılarından ve zaferlerinden gurur duyuyoruz ve onların isimleri her zaman cesaretin ve Rusya halkının ordusuna duyduğu sınırsız saygının sembolü olacaktır" ifadelerini kullandı.
Ukrayna krizi
Şoygu: Ukrayna ordusu Avdeyevka'yı terk ederken yaralı askerleri ve silahları geride bıraktı
Yorum yaz