YERİ VE ZAMANI

İliç'teki ifadeler ortaya çıktı: Çatlaklar 6 saat öncesinden tespit edilmiş

Güçlü Özgan, liç alanının çökmesine ilişkin soruşturma kapsamında verilen ifadeleri değerlendirdi. Özgan, "Liç alanındaki çatlaklar, olaylar yaşanmadan 6 saat öncesinden de tespit edilmiş. Bu bilirkişi raporlarına da girdi ama maalesef yaşananların önüne geçemediler” dedi.
Sitede oku
Erzincan'ın İliç ilçesindeki Anagold Madencilik şirketine ait Çöpler Altın Madeni'ndeki yığın liç alanının çökmesine ilişkin soruşturma kapsamında verilen ifadeler ortaya çıktı.
Güçlü Özgan, Yeri ve Zamanı’nda bu ifadelere değindi. Özgan, “Ortaya çıkan gerçek şu: Çatlaklar, çok daha öncesinden tespit edildikten sonra bile altın aramada kullanılan solüsyon akışı kesilmedi. Ve bu da toprak kaymasına neden olan gerekçelerden bir tanesiydi. Bir diğeri yine bu çatlaklara rağmen madendeki total faaliyet devam etti” dedi.
Özgan şöyle devam etti:
“Daha da öne çıkan bir başlık var. Liç alanındaki bu söz konusu çatlaklar, olaylar yaşanmadan 6 saat öncesinden de tespit edilmiş. Bu bilirkişi raporlarına da girdi ama maalesef bu yaşananların önüne geçemediler.”
Yorum yaz