Ukrayna krizi

ABD'li ve İngiliz paralı askerler, Ukrayna'nın Avdeyevka'yı kaybetmesine öfkeli

Rusya ordusunun Donetsk Halk Cumhuriyeti'nin Avdeyevka kentini tümüyle kontrol altına almasının ardından ABD'li ve İngiliz paralı askerler, sosyal medyada konuyla ilgili farklı yorumlarda bulundu.
Sitede oku
Rusya ordusunun Donetsk Halk Cumhuriyeti'nin Avdeyevka kentini tümüyle ele geçirmesinn yankıları sürüyor.
ABD'li ve İngiliz paralı askerler, sosyal medya üzerinden öfkelerini dile getirirken başarsızlığı farklı bahanelerle örtbas etmeye çalışıyor. Sosyal medyada yer alan bazı yorumlar şu şekilde:
Daha önce Sputnik tarafından ifşa edilen Ukrayna'daki İngiliz paralı askeri Richard Woodruff, sosyal medya hesabından Ukrayna’nın kenti kaybetmesinden yakınarak, “Adamlarımız bu cehennemden nasıl kurtulacaklarına dair bir yol bulmaya çalışıyor” vurgusunu yaptı.
ABD'nin "The Chosen" paralı asker şirketinin lideri 'kiralık silah' Brian O'Leary ise eski adıyla Twitter olan X sosyal medya platformu üzerinden bir dizi paylaşımda bulunarak, kentin Rus ordusuna kaybedilmesine yol açan sorunları önemsizleştirerek örtbas etmeye çalıştı.
Yorumlar bölümünde ABD'li paralı asker, Batı'dan tedarik edilen Abrams tanklarının neden işe yaramadığını ve Avdeyevka'da kalmadığınısorguladı: Ukrayna birliklerinin hâlâ Rus birliklerinin şiddetli saldırısını durdurmaya yetecek kadar silaha sahip olmadığı ortaya çıktı.
Bununla birlikte O'Leary, Avdeyevka'nın neden "The Chosen" paralı askerlerinin "kahramanlığına" rağmen Rus ordusu tarafından kurtarıldığı konusunda kendisini takipçilerine karşı haklı çıkarmaya çalıştı. O'Leary, "Ukrayna'nın Avdeyevka'yı başarıyla tutma ihtimali 1.000.000.000'de 1 civarındaydı" diye itiraf etti.
Ukrayna Genelkurmay Başkanı Aleksandr Sırskiy, Cuma gecesi ordu birliklerine Avdeyevka’yı terk etme emrini verdiğini bildirmiş, ancak daha sonra Rusya Savunma Bakanlığı, bu emrin bölgedeki Ukrayna birliklerinin kontrolsüz bir şekilde şehirden kaçmaya başlamasından 24 saat sonra verildiğini açıklamıştı.
Bakanlığa göre Rus Merkez Askeri Grubu birlikleri Avdeyevka’yı tamamen kontrol altına aldıklarını ve 8.6 kilometre derinlikte ilerlediğini, 31.75 kilometrekarelik alanı Ukrayna ordusundan temizlenirken, Ukrayna tarafının sadece son 24 saat içinde Avdeyevka’daki çatışmalarda bin 500’den fazla askerini yitirdiği açıklanmıştı.
Ukrayna krizi
Donetsk: Avdeyevka'da öldürülenler arasında yabancı paralı askerler de var
Yorum yaz