Ukrayna krizi

Scholz: Almanya'nın ‘mali sonuçları’ olmasına rağmen Ukrayna'yı desteklemesi önemli

Almanya Başbakanı Scholz, Berlin’in Ukrayna'ya verdiği desteğin ‘mali sonuçları’ olmasına rağmen, yapılan yardımın önemli olduğunu söyledi.
Sitede oku
Almanya Başbakanı Olaf Scholz yaptığı açıklamada, Almanya'nın Ukrayna'ya verdiği desteğin ‘mali sonuçları’ olmasına rağmen, Kiev'e yapılan yardımın doğru olduğunu düşündüğünü belirterek, Rusya'nın zaferinin sonuçlarının Ukrayna'yı desteklemekten çok daha pahalıya mal olacağını savundu.
Scholz, “Vatandaşlarla yaptığım görüşmelerde bana her zaman ‘Ukrayna'yı bu kadar fazla desteklememiz doğru mu?’ diye soruyorlar. Elbette mali sonuçları olsa bile, ‘kesinlikle evet’ diyorum” dedi.
Daha önce Scholz, Almanya'nın Ukrayna'ya 2024 yılında 7.1 milyar euro tutarında askeri yardım sağlayacağını, bunun 6 milyar eurosu'nun gelecek yıllar için yükümlülük şeklinde tahsis edileceğini söylemişti. Almanya, şu ana kadar Kiev'e aktarılan veya vaat edilen yardım için toplamda 28 milyar euro harcadı.
Özel askeri operasyonun başlamasından bu yana Ukrayna’ya tahsis edilen yardım miktarı açısından ABD birinci, Almanya ise ikinci sırada yer alıyor.
Ukrayna krizi
Macron ve Zelenskiy güvenlik garantilerine ilişkin ikili anlaşma imzaladı
Yorum yaz