Ukrayna krizi

Ukrayna ordusu Energodar kentinin merkezine İHA saldırısı düzenledi

Zaporojye nükleer santralinin yakınında bulunan Energodar şehrinin yönetimi, Ukrayna ordusunun kentin merkezine insansız hava araçları (İHA) ile saldırdığını bildirdi.
Sitede oku
Energodar Belediye Başkanı Eduard Senovoz, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’nin Zaporojye Nükleer Güç Santrali’nin (NGS) yakınında yer alan kente ‘kamikaze’ tipi İHA’larla saldırdığını, 3 saldırının şehir merkezine isabet ettiğini bildirdi.
Telegram kanalından paylaşımda bulunan Senovoz, “Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Energodar’a kamikaze drone'larla saldırdı. An itibarı ile kent merkezine 3 saldırı isabet etti. Yaralılar ve meydana gelen tahribat ile ilgili bilgiler netleştiriliyor” ifadelerini kullandı.
Senovoz ayrıca kent sakinlerini dikkatli olma ve tetikte kalma çağrısında bulundu.
Daha sonra tekrar bir paylaşım yapan Senovoz, Moskova saati ile 18.10 (TSİ ile aynı) sularında bir İHA saldırısının daha tespit edildiğini duyurdu, saldırıların yaralanmalara yol açmadığını ifade etti.
Daha önce Zaporojye bölgesinin 'Rusya'yla Beraberiz' hareketinin lideri Vladimir Rogov, Energodar’da 2 patlama sesi duyulduğunu bildirmişti.
DÜNYA
Kremlin: Putin'in Türkiye ziyareti Rusya'daki seçimlerden önce gerçekleşebilir
Yorum yaz