Ukrayna krizi

Putin’le röportaj yapan Carlson: Ukrayna, Batı’nın yardımıyla bile Rusya’yı yenemez

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile röportaj yaparak dünyanın gündemine oturan ABD’li gazeteci Tucker Carlson, Ukrayna’nın Batı ülkelerinin desteğiyle bile Rusya’yı savaş alanında yenemeyeceğini belirtti.
Sitede oku
ABD’li gazeteci Tucker Carlson, ABD’li Senatör James D. Vance ile röportajında, “Ukrayna, Rusya’ya karşı savaşı kazanamayacak. Ukrayna ordusu, Batı’nın yüz milyarlarca dolarlık desteğine rağmen Rus ordusunu Ukrayna’nın doğu bölgelerinden çıkaramayacak” ifadesini kullandı.
Carlson, Batı ülkelerinin Ukrayna’ya desteğinin sürmesinindaha fazla Ukraynalının ölmesine” ve “Batı ekonomisinin gerilemeye devam etmesine” yol açacağını kaydetti.
Carlson, Putin ile yaptığı röportajı 9 Şubat Cuma gecesi yayınlarken, ardından sosyal ağ X ve YouTube'da paylaşmıştı. Yayınlandığı günden bu yana video sosyal ağ X'te 170 milyondan fazla, YouTube'da ise 10 milyondan fazla izlenirken, farklı dillerde altyazılı olarak yayılan röportaj Kremlin'in internet sitesinde de yer aldı.
Putin, Carlson’la röportajında, Batı ülkelerinin Rusya’yı Ukrayna’da stratejik yenilgiye uğratmanın mümkün olmadığını anlamaya başladığını, bu yüzden durumu düzeltmeleri gerektiğini belirterek Moskova’nın diyaloğa hazır olduğunu kaydetmişti.
Ukrayna krizi
Putin'in Carlson'a verdiği röportajın Batı’daki yankıları sürüyor
Yorum yaz