Ukrayna krizi

Ukrayna kukla oluyor: ABD ve İngiltere, sürekli Zelenskiy'nin yanında duracak bir 'vali' atayacak

ABD ve İngiltere, Zelenskiy'nin yanında sürekli olarak duracak ve yapılmaması gerekenleri söylecek bir 'özel temsilci' atamayı düşünüyor.
Sitede oku
Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve İngiltere, diğer G7 ülkeleri ile birlikte Zelenskiy'nin sürekli yanında bulunacak olan bir 'özel temsilci' atamayı düşünüyor. 'Doğru kararların alınmasına' yardımcı olacağı düşünülen bu özel temsilcinin Zelenskiy'nin bütün planlarından haberdar olunması ve Zelenskiy'e istediği zaman erişebilmesi bekleniyor.
Rus Dış İstihbarat Servisi Direktörü Sergey Narışkin'in istihbarattan aldığı bilgilere dayanarak açıkladığı raporda, özel temsilcinin aynı zamanda Washintong ve Londra ile mutabık kalınmayan adımları engellemek ve Batı açısından doğru öneriler sunmak gibi görevleri de olacak. Böylece, Batı Kiev rejimi üzerinde doğrudan dış kontrol mekanizmalarını güçlendirmeye devam edecek.
Rus İstihbarat servisine göre, aralarında NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in de bulunduğu Rusya düşmanı politikacılar 'genel vali' rolü için yarışıyor.
DÜNYA
Peskov: Batılı liderlerin Putin'in röportajını okumuş olması önemli
Yorum yaz