DÜNYA

Peskov: Putin ve Erdoğan, Türk-Rus ekonomik ilişkilerini tüm boyutlarıyla ele alacak

Kremlin Sözcüsü Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Türkiye'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la yapacağı görüşmede Türk-Rus ticari ve ekonomik ilişkilerinin tüm boyutlarıyla istişare edileceğini söyledi.
Sitede oku
Gazeteciler, basın toplantısı düzenleyen Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov'a Putin'in henüz tarihi açıklanmayan Türkiye ziyaretinde Türk bankalarındaki ödeme sorunlarını, Rus-Türk bankası kurulması konusunu ve doğalgaz transfer merkezinin yol haritasını gündeme getirip getirmeyeceğini sordu.
Peskov, Putin ve Erdoğan'ın iki ülke arasındaki ticari ve ekonomik ilişkileri tüm boyutlarıyla istişare edeceği yanıtını verdi.
Kremlin Sözcüsü, "Türkiye, bizim önemli bir ticari ve ekonomik ortağımız. Elbette bu ilişkilerdeki tüm detaylar gündemde olacak" dedi.
Daha önce Putin'in Türkiye'yi 12 Şubat'ta ziyaret edeceği iddia edilmiş, Kremlin Sözcüsü Peskov da henüz tarihin netleşmediğini ve zamanı geldiğinde kamuoyuyla paylaşılacağını belirtmişti.
Kremlin Dış Politika Danışmanı Yuriy Uşakov, 29 Ocak’ta yaptığı açıklamada, Putin'in Türkiye'ye ziyaretinin şubatta gerçekleşmesi için hazırlık yapıldığını söylemişti.
DÜNYA
2023'te yurtdışına çıkan Rusların sayısı yüzde 33 arttı, zirve Türkiye'nin oldu
Yorum yaz