6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN 1. YILI

Prof. Dr. Tuncay Taymaz: Uyarılarımız dikkate alınsaydı, bu deprem önlenebilirdi

6 Şubat depremlerinin birinci yıl dönümünde Radyo Sputnik'e konuk olan Prof. Dr. Tuncay Taymaz, "Bizim uyarılarımız dikkate alınsaydı bu deprem önlenebilirdi.Ders almazsak 10 binler, 20 binler, 30 binlerin öldüğü bir başka depremde tekrar size konuşacağız" dedi.
Sitede oku
6 Şubat 2023'te biri 7.7 diğeri 7.6 büyüklüğünde Kahramanmaraş merkezli depremler, Türkiye’nin 11 ilini vurarak asrın felaketine sebep olalı tam 1 sene oldu.
Büyük acının birinci yıl dönümünde Deprem Özel Yayını’na konuk olan İstanbul Teknik Üniversitesi'nden (İTÜ) Prof. Dr. Tuncay Taymaz, "Bizim uyarılarımız dikkate alınsaydı bu deprem önlenebilirdi, 40 yıldır yetkilileri uyarıyoruz" dedi ve şöyle devam etti:

“Kıtasal ölçekte en büyük depremlerden birini yaşadık. Ben 33 yıldır öğretim üyesiyim, ders veriyoruz ders alıyoruz ama önemli olan ders vermek ders almak değil bir kulaktan giriyor bu kulaktan çıkıyor. Öğrenen bir toplum değiliz ders çıkarıp bir şey öğrenmiyoruz öğrenemediğimiz için her seferinde bir tokat yiyoruz. Ders almazsak 10 binler, 20 binler, 30 binlerin öldüğü bir başka depremde tekrar size konuşacağız. Gerek Doğu Anadolu fayı gerek Marmara'da gerek Ege'de, Girit'te ve Kıbrıs'ta, Lübnan'dan Filistin'e kadar İsrail'e kadar bütün bu coğrafya 7.5 büyüklüğünde deprem üretici çok sayıda aktif fay var.”

Yorum yaz