MULTİMEDYA

Türk bilim insanlarının Antartika'da bilim ve barış yolculuğu devam ediyor

Türk bilim insanları 8. kez Antarktika'da.
Sitede oku
TÜBİTAK öncülüğündeki '8. Ulusal Antartika Bilim Seferi' başladı.
1 / 7

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı uhdesinde, TÜBİTAK MAM Kutup Araştırmaları Enstitüsü koordinasyonunda gerçekleştirilen 8. Ulusal Antarktika Bilim Seferine katılan ekibin zorlu yolculuğu devam ediyor.

2 / 7

King George Adası'ndan gemi seferine başlayan ekip, kıtada çalışma yürüten ve sefere katılan yabancı bilim insanlarını da gemiye alarak yolculuğunu sürdürüyor.

3 / 7

8. sefere TÜBİTAK Lise Öğrencileri Kutup Araştırma Projeleri Yarışmasını kazanan lise öğrencileri de katılıyor. 3 öğrencinin giyilebilir teknolojiden ürettiği mont, Antarktika koşullarında bilim insanlarının üzerinde denenecek.

4 / 7

Ulusal Antarktika Bilim Seferi Koordinatörü Prof. Dr. Burcu Özsoy, 2204-C TÜBİTAK Lise Öğrencileri Kutup Araştırma Projeleri Yarışmasına başvuru yaparak birincilik kazanan 3 liseli öğrenciden oluşan ekibin giyilebilir teknolojiden oluşturduğu montun, Antarktika koşullarında bilim insanlarının üzerinde deneneceğine söyledi.

5 / 7

Özsoy, "Bu mont aslında bilim insanlarının kalp atışı nabzı gibi aslında insana yönelik parametrelerin ölçümlerini gerçekleştirilecek, dönemi 8.Ulusal Antarktika Bilim seferi için çok ciddi yelpazede bir araştırma bizi bekliyor." şeklinde konuştu.

6 / 7

Bilim insanları bununla birlikte 22 ayrı proje üzerinde daha araştırmalarını sürdürecek.

7 / 7

Ekip, bir haftalık gemi yolculuğuyla önce Dismal Adası'na, daha sonra ise Türkiye'nin geçici bilim kampının bulunduğu Horseshoe Adası'na varmayı planlıyor. ​​​​​​​

Yorum yaz