DÜNYA

Göçmenler ABD'ye illegal giriş yapmak için TikTok'daki yolları takip ediyorlar

X'in sahibi Elon Musk'un paylaştığı 60 minutes programında Çin'den ABD'ye gelen göçmenlerin TikTok'da gördüğü bir yolla sınırdan geçiş yaptığı öğrenildi.
Sitede oku
ABD'de göçmen krizi sürmeye devam ederken Cumhuriyetçiler başta olmak üzere birçok grup göçmenlere tepki gösteriyor. Elon Musk'un da son zamanlarda Meksika sınırından geçen göçmenlere karşı tepki yağdırması sonrasında, göçmenlerin ABD'ye nasıl geçtiğine yönelik videolar paylaşmaya başladı.
Musk'un paylaştığı videodaki kaynağa göre, ABD'ye gelen Çinli göçmenler, önceden tüm rotayı genellikle 'dans' ve 'eğlence' uygulaması olarak bilinen TikTok'tan izliyor. Bu nedenle Çinli göçmenlerin bu yolu takip ettiğini ve ABD sınırının ne kadar güvensiz olduğunu vurgulayan Musk'un videosunda şu sözler yer alıyor:
"Biz, tüm bu göçmenlerin nasıl özellikle sadece bu yoldan Kaliforniya'ya nasıl geçtiğini merak ediyoruz. Cevap ise aslında ellerinde. Anlaşılıyor ki, bu yollar TikTok'tan öğrenilmiş. Normalde TikTok, Çin'de başlatılan bir sosyal medya platformu. Fakat bu platformda insan kaçakçıları ve ABD'ye gidiş yolunun nasıl olduğuna dair her şey bulunuyor, bizim bulduğumuz delik de dahil. Bizi bu durumun ne kadar kolay ve normal olduğunu görmek çok şaşırttı. Göçmenler daha sonrasında ise 500 metre kadar gidip ABD polisine teslim oldu"
MULTİMEDYA
ABD'de göçmen karşıtı protestolar devam ediyor: Yüzlerce kamyon ve tır konvoy sınırda
Yorum yaz