Ukrayna krizi

AB dışişleri bakanları Kiev'e silah sevkiyatı konusunda mutabakata varamadı

Brüksel'de gayrı resmi bir toplantı yapan AB dışişleri bakanları Ukrayna'ya askeri yardım ya da Avrupa Barış Fonu'nun hacminin arttırılması konusunda bir karara varmadı
Sitede oku
Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell toplantı sonrasında düzenlediği basın toplantısında tartışmanın '19 Şubat'taki bakanlar toplantısında devam edeceğini' söyledi.
Borrell açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
Ukrayna'ya destek konusunda ciddi bir tartışma oldu. Savaş alanındaki durumu, desteği ve önümüzdeki günlerde kararlaştırılacak olan Ukrayna destek fonunu görüştük. Hepimiz Ukrayna'nın daha fazla silaha, daha fazla desteğe ihtiyacı olduğu konusunda hemfikiriz ve bu destek şimdi gelmeli.
AB liderleri 1 Şubat'ta Brüksel'de düzenlenen zirvede Ukrayna'ya dört yıl boyunca 50 milyar euro bütçe yardımı yapılması kararını onaylamıştı ancak silah sevkiyatını arttırmak üzere Avrupa Barış Fonu'nun arttırılması kararını erteleyerek dışişleri bakanlarına kararın 'ayrıntılarını tamamlamaya devam etmeleri' talimatını vermiştiler.
Ukrayna krizi
AB Yüksek Temsilcisi Borrell: Ukrayna'da olası ateşkes fikrini yanlış buluyoruz
Yorum yaz