Ukrayna krizi

Ukrayna Devlet Başkanlığı: NATO'daki lobi faaliyetlerimizi eski Batılı politikacılar yürütecek

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkanı Yermak, eski Batılı siyasetçilerden oluşan bir ekibin Ukrayna’nın NATO'daki lobi faaliyetlerini yürüteceğini belirtti.
Sitede oku
Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkanı Andrey Yermak, düzenlediği basın toplantısında Kiev'in ülkesinin NATO'daki lobi faaliyetlerini yürütmek için eski Avrupalı ​​politikacılardan oluşan bir ekip oluşturduğunu söyledi.
Yermak, "Bu yeni bir ekip, bu ekiple ilk Zoom toplantısını biraz önce tamamladık. Grubun amacı öncelikle NATO üyesi ülkelerle çalışmak, uzman çevreleriyle, siyasi çevrelerle çalışmak, NATO’ya katılım yolunda ilerlememize yardımcı olacak bir atmosfer yaratmak” dedi.
Yermak, ‘hala oldukça büyük bir etkiye sahip saygın ve güçlü insanlar’ olarak adlandırdığı grup üyelerini tanıttı. Bunlar arasında eski Litvanya Devlet Başkanı Dalia Grybauskaite, eski Polonya Devlet Başkanı Aleksandr Kwasniewski, eski İngiltere Başbakanı Boris Johnson, eski Finlandiya Başbakanı Sanna Marin, eski ABD Dışişleri Bakanı Hilary Clinton ve diğerleri yer alıyor.
Ukrayna krizi
Ukrayna Askeri İstihbarat Başkanı Budanov: Rus birliklerinin ilerleyişi sürüyor
Yorum yaz