FETHİ YILMAZ’LA YAZI-YORUM

'15 Temmuz gazisi' Metin Kolca'nın çelişkili ifadesi

Fethi Yılmaz, '15 Temmuz gazisi' olarak bilinen Metin Kolca ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Yılmaz, "15 Temmuz kahramanıyım diye ortaya çıkıyor, ezilmiş bir araç önünde fotoğrafı var. Daha sonra aslında pavyonda olduğu ortaya çıkıyor" dedi.
Sitede oku
Fethi Yılmaz, 30 Dakika programında ’15 Temmuz gazisi’ diye bilinen Metin Kolca ile ilgili gazeteci Barış Terkoğlu’nun kaleme aldığı “14 Temmuz pavyonu, 15 Temmuz darbesi, 16 Temmuz devleti” başlıklı yazıyı değerlendirdi.
15 Temmuz 2016 günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı çağrının ardından Nevşehir’den Ankara’ya gittiğini ve aracıyla Sıhhiye Köprüsü’nü kapatıp, köprüden düştüğünü iddia eden Metin Kolca’nın 14 Temmuz gecesi Ankara’da bir pavyonda çekilmiş fotoğrafını sosyal medyada paylaştığı, yani 15 Temmuz gecesine Ankara’da girdiği ortaya çıktı.
Duruma dair değerlendirmelerde bulunan Yılmaz, “15 Temmuz kahramanıyım diye ortaya çıkıyor, ezilmiş bir araç önünde fotoğrafı var kendisinin. Daha sonra aslında pavyonda olduğu ortaya çıkıyor. Çete kurma, uyuşturucu ticareti, tehdit, gasp vs. suçlarından 104 yıl hapis cezası alıyor. Ve aynı Metin Kolca, bir hakimle fotoğraf çektiriyor, o hakime de bakıyorsunuz, çok önemli bir davada dört kez müebbet verdiği isimleri tutuksuz yargılıyor” dedi.
Yorum yaz