İsrail- Filistin çatışması

Netanyahu'dan Uluslararası Adalet Divanı kararına tepki: 'Bu aşağılık girişimi reddediyoruz'

İsrail Başbakanı Netanyahu, İsrail'in Hamas'a karşı 'haklı savaş' içinde olduğunu ve 'tam zafere' kadar savaşacağını söyledi.
Sitede oku
Başbakan Benyamin Netanyahu, Uluslararası Adalet Divanı'nın İsrail'i Filistinlilere karşı soykırım eylemleri gerçekleştirilmesini önleyecek tedbirler almaya çağıran geçici kararının ardından yaptığı açıklamada, İsrail'in kendisini savunma hakkını inkar etmeye yönelik 'aşağılık' girişimi reddettiğini ve Hamas'la savaşmaya devam edeceğini söyledi.
Netanyahu açıklamasında şu sözlere yer verdi:
İsrail'in uluslararası hukuka bağlılığı sarsılmazdır. Ülkemizi ve halkımızı savunmaya devam etme konusundaki kutsal taahhüdümüz de aynı şekilde sarsılmazdır. İsrail'in bu temel hakkını inkar etmeye yönelik alçakça girişim, Yahudi devletine karşı bariz bir ayrımcılıktır ve haklı olarak reddedilmiştir. İsrail'e yöneltilen soykırım suçlaması sadece yanlış değil, aynı zamanda çirkindir ve her yerde namuslu insanlar bunu reddetmelidir.
Hamas'ı 'soykırımcı' bir örgüt olarak ilan eden Netanyahu, İsrail'in savaşının 'teröristlere' karşı olduğunu, Filistinli sivillere karşı olmadığını savundu.
Açıklamasında, "Uluslararası Holokost Anma Günü arifesinde, İsrail Başbakanı olarak bir kez daha söz veriyorum: Bir Daha Asla!" diyen Netanyahu, İsraili ve İsrail halkını savunmak için ne gerekiyorsa yapmaya devam edecekleri sözünü verdi.
İsrail- Filistin çatışması
Uluslararası Adalet Divanı: İsrail, soykırım suçuyla yargılanacak
Yorum yaz