OKAN ASLAN İLE GÜN ORTASI

Özcan: Türkiye'den çekilen ilaçların yüzde 90'ının eşdeğeri yok

Okan Aslan’la Gün Ortası’na konuk olan İstanbul Eczacı Odası Başkanı Pınar Özcan, Türkiye'den çekilen 14 firmanın ilaçlarının yüzde 90'ının eşdeğerinin bulunmadığını belirtti.
Sitede oku
Zammı az bulan bazı yabancı firmalar ilaçlarını Türkiye’den çekmeye başladı. Okan Aslan’la Gün Ortası’na konuk olan İstanbul Eczacı Odası Başkanı Pınar Özcan, konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Özcan, “Bu sorunu yaklaşık iki yıldır daha şiddetli bir şekilde çeşitli versiyonlarıyla yaşıyoruz. Bunların temelinde tek bir sebep var aslında. Türkiye’deki ilacın fiyatlama sistemiyle ilgili sıkıntı. Hep söylediğimiz şey bu aslında, bu ilaç fiyatlama sistemi değişmeli” dedi.
Türkiye’den çekilme kararı alan 14 firmanın ilaçlarının arasında muadili bulunmayan ilaçlar olduğunu belirten Özcan şöyle devam etti:
“Bu 14 kalemin içerisinde bir sürü hastalık için kullanılan ilaçlar var. Demans var, koah dediğimiz astım hastalıklarıyla ilgili kullanılan havalar var, migren ilacı var… Ama bunların sıkıntısı şu, yüzde 90’ının Türkiye’de eşdeğeri yok. Bu da ne demek? Bu ilaçları kullanan hastaların artık ilaçlara ulaşamaması anlamına geliyor.”
Yorum yaz