Ukrayna krizi

BM’den Ukrayna’nın Donetsk'i hedef alan saldırısına sert kınama

Birleşmiş Milletler (BM) Sekreterliği’nden yapılan açıklamada, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in Ukrayna ordusunun son verilere göre 28 can kaybına yol açan Donetsk'teki pazar yerini hedef alan saldırısını sert bir şekilde kınadığı belirtildi.
Sitede oku
BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, resmi sözcüsü üzerinden yayınladığı mesajda Ukrayna ordusunun 28 can kaybına yol açan Donetsk'teki pazar yerini hedef alan saldırısını sert bir şekilde kınadı.
Mesaj metninde, “Genel Sekreter, Donetsk şehrinin bugünkü bombalanması da dahil olmak üzere sivillere ve sivil altyapıya yönelik tüm saldırıları kararlı bir şekilde kınıyor” ifadelerine yer verildi.
Açıklamada ayrıca uluslararası hukukun bu tür saldırıları yasakladığını ve bu saldırılara derhal son verilmesi gerektiği vurgulandı.
Açıklamada ayrıca uluslararası hukukun bu tür saldırıları yasakladığını ve bu saldırılara derhal son verilmesi gerektiği vurgulandı:
“Sivillere ve sivil altyapıya yönelik saldırılar uluslararası insani hukuk çerçevesinde yasaklanmıştır, kabul edilemez ve derhal sonlandırılmalıdır.”
Ukrayna krizi
Rusya’dan BM insan hakları yetkilisine Ukrayna’nın Donetsk'e saldırısına sessiz kalmama çağrısı
Yorum yaz